Hoofdstad Nieuw-Zeeland

Hoofdstad Nieuw-Zeeland

hoofdstad nieuwzeeland D e stad Wellington heeft 200.100 inwoners. De regio Wellington (een reeks nauw met elkaar verbonden steden en districten) biedt onderdak aan bijna 500.000 mensen. De stad is goed voor 41% van de bevolking van de regio en 5% van de totale bevolking van Nieuw-Zeeland. De bevolking van de hoofdstad is jong, met 55,9% leeftijd 18-49 jaar (2006) vergeleken met 45,1% in NZ in het algemeen. 18,5% van de bevolking is nog geen 15 jaar oud, dit is natuurlijk enorm hoog.

Klimaat Nieuw-Zeeland

Het weer in Wellington krijgt nogal wat speling en, ja, het kan van tijd tot tijd wat winderig worden. Maar de hoofdstad geniet in feite van een gematigd en vaak zonnig klimaat, genietend van ongeveer 2000 zonuren per jaar. De warmste maand is februari, de koelste maand is juli en de gemiddelde jaarlijkse regenval is 1270 mm. In de winter is het ook nog redelijk goed vertoeven in Wellington, de tempratuur komt zelden onder de 10 graden.
De gemiddelde zomerdag heeft tempraturen tussen de 20 - 25 graden Celsius.
De zomer is bezig van december tot en met februari, de winter is van juni tot en met augustus, de lente is van september tot en met november en als laatste is de herfst van maart tot en met mei.

Toerisme Nieuw-Zeeland

Toerisme levert een belangrijke bijdrage aan de economie van Wellington, wat resulteert in een jaarlijkse uitgave van $ 1,6 miljard, dat is meer dan $ 3166 per minuut! Dit komt voornamelijk door de vele trekpleisters in Wellington. De inwoners van Wellington
Er wordt gezegd dat meer dan een derde (33%) van de inwoners van Wellington een bachelor diploma of hogere kwalificatie hebben, de hoogste in het land. De inwoners van Wellington staan ook bekend als een van de fitste Nieuw-Zeelanders, met meer dan 18.000 inwoners die ervoor kiezen om te lopen of joggen naar hun werk. Lopers zijn een regelmatig gezicht rond de pittoreske waterkant.
Wellington is een super coole en kleine stad. Zo klein zelfs dat 18.000 inwoners van de stad lopen of joggen naar hun werk. De bewoners zijn dan ook bijna allemaal hartstikke gelukkig, we zijn bijna allemaal binnen 3 km van de zee, wat een gemakkelijke toegang tot onze 497 km lange kustlijn betekent. Boven op al die goedheid aan zee heeft Wellington ook nog eens 363 kilometer aan mountainbike-en wandelroutes door de stad.

Wellington trivia

Van een nationaal museum met tentoonstellingsruimte ter grootte van drie rugbyvelden tot de legende achter het ontwerp van de iconische Bijenkorf, onze eigenzinnige feiten en verhalenpagina heeft een aantal geweldige figuren en interessante stedelijke legendes.
De thuisbasis van vele musea, galerijen, theaters, festivals en evenementen, Wellington is ook een toonaangevend centrum voor creatieve industrieën en is de thuisbasis van de Nieuw-Zeelandse effectenbeurs (NZX). De stad ligt naast de haven van Wellington en wordt omringd door natuurlijke schoonheid, waaronder Zealandia, een bekroonde eco-attractie op slechts enkele minuten van het centrale zakendistrict.

Terug naar boven