Vakantie Nieuw-Zeeland

Vakantie Nieuw-Zeeland

placeholder J aarlijks trekken veel bezoekers naar Nieuw-Zeeland. Het wordt door veel mensen gezien als een van de mooiste landen met betrekking tot de natuur. In Nieuw-Zeeland is er veel nationale parken in de aanbieding het heeft ook verschillende onbewoonde eilanden te bieden. De oorspronkelijke bewoners de Maori’s wonen er nog steeds op het eiland.

Bezienswaardigheden in Noordereiland

De stad Rotoua heeft ongeveer 55.000 inwoners. Het is geothermische hart van het Noordereiland met veel vulkanische activiteiten. Je vindt er pruttelende modderpoelen, kokende meren en diverse stoomkraters. Veel toeristen gaan naar Rotoua voor het prachtige natuur. In 2002 en 2006 werd de stad benoemd tot mooiste stad van Nieuw-Zeeland en kreeg Rotoua de `New Zealand’s Most Beautiful City Award’. Er is 1 nadeel dat is de geur van de stad, door de gassen die vrijkomen bij de geisers en poelen kan het stinken in de stad.

Bay of Islands

Bay of Islands ligt in het noorden van het Noordereiland. Er zijn prachtige witte stranden en vele baaien te vinden. In Bay of Islands liggen een aantal historische steden zoals Paihia en Russell. In 1840 is het verdrag van waitangi ondertekend door de Britten en de Maori’s. veel toeristen vinden het interessant om naar historische steden te gaan, maar naast de cultuur kun je ook genieten van de witte zandstranden. De temperatuur is heerlijk en in het water kunnen dolfijnen voorkomen.

Matamata

In matamata vind je boerderijen waar de films lord of the Rings en The hobbit zijn opgenomen. De regering van Nieuw-Zeeland heeft besloten om een toeristische attractie van de locatie (hobbiton) te maken. Er komen veel filmliefhebbers er op af. In `hobbiton’ kun je huisjes en rekwisieten bekijken die in de films te zien zijn.

Te Urewera Park

De 3 na grootste nationale park van Nieuw-Zeeland is Te Urewera National Park. Hier vind je het grootste gebied ongerepte natuur van het Noordereiland. Het nationale park heeft een groot bos met vele meren, rivieren en watervallen en het bergachtige landschap is prachtig. Het bos was eeuwenlang het leefgebied van de Tuhoestam. In het hart van Te Urewera ligt het Waikaremoanameer. Dit grote meer is 2.200 jaar geleden ontstaan door een aardverschuiving.

Taumata

Taumata is een afkorting voor de naam van de heuvel met de langste naam van de wereld. de oorspronkelijke naam is: Tetaumatawhakatangihangakoauaotamateaurehaeaturipukapihimaungahoronukupokaiwhenuaakitanarahu. Hierdoor is het bord van de heuvel erg lang en daarom willen veel mensen ermee op de foto.

De Tranzalpine reis

één van de mooiste treinreizen ter wereld is De Tranzalpine. Het is een rit van 4 uur lang, je reist dan van Christchurch naar Greymounth (of andersom) en kom je langs de mooiste landschappen. Je rijdt eerst de vruchtbare Canterbury Plains voorbij en je komt dan langs de Waimakariri en Bealey Valleys. Daarna ga je via de Otira Tunnel naar de Southern Alps in Arthur's Pass National Park. Vervolgens rijd je langs de vallei van Ortira en de Taramakau en Grey rivieren. Greymouth is het eindpunt van de mooiste rit van de wereld.

Terug naar boven